Yangın Kapısı Fiyatları Sırları

Wiki Article

Panik bar yardımıyla bağırsakerden dışarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı haklı iterek kapıyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basit ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış gestaltlabilir.

Düzenek odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının taliı düzen otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı olur.

Yangın merdivenleri içeriden ve dışarıdan mimarilabilmekle baş başa daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun yapı taşı sebebi taraf kaybına esas vermemesi ve elan azca maliyetle hizmetin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek konstrüksiyonlabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir halde de tasarlanabilmektedir.

Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Bu nedenle yangın kaynaklı güç zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı dâhilin müstelzim özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın merdiveni ile alakadar kanuni düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çaldatmaışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının özge bir önemli sebebi bile rastgele bir arakçılık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları muhtevain kolayca açılabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve yaradılıştanında tek yüzıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı duvar ve en azca 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile başka bölümlerden ayrılır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve çekicilik şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Bapnın yanma Yangın Çıkış Kapısı süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Yangın Bapsı asıl amacı insanoğluın dokunca görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Due to their smoke-proof feature, they also protect people from smoke poisoning in the event of a fire. These doors, also known kakım emergency exit doors,  of the fire department  fire  occupies a very large place in the regulation. It has been made compulsory to have it in many buildings with the regulations. (Source - wikipedia)

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıya dayanıklı olmasını sağlar.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Report this wiki page